Hitelfedezeti biztosítás

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Provident Pénzügyi Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10/B) 2024. február 12. napját követően a kölcsönszerződés mellé kötött hitelfedezeti biztosításához kapcsolódó, készpénzben teljesített biztosítási díj befizetéséről papír alapú bizonylat helyett elektronikus bizonylatot állít ki.

Az elektronikus úton kiállított bizonylatra tekintettel a készpénz befizetéséről a továbbiakban papír alapú bizonylat kiállítására nem kerül sor. Tájékoztatjuk, hogy az elektronikus bizonylat a tranzakció Provident munkatársa által történő rögzítésével egyidejűleg automatikusan feltöltődik az Ön hitelfedezeti biztosításához kapcsolódó személyes ügyfélfiókjába, ahol az a belépést követően bármikor megtekinthető, hozzáférhető, elmenthető és kinyomtatható.

Az elektronikusan generált bizonylat minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonságú bélyegzővel és időbélyeggel ellátott, amely hitelesen bizonyítja az átadott készpénzösszeg átvételét, ugyanakkor a befizetett összeg rögzítésre kerül a fizetési nyilvántartó kártyára is.

Az ügyfélfiókjába a biztositas.providentonline.hu weboldalon tud belépni. Amennyiben még nem regisztrált az oldalra, úgy a belépési azonosítója a biztosítotti nyilatkozaton lévő ügyfélszám, a belépési jelszava pedig az Ön által megadott elérhetőségre a biztosítotti nyilatkozat aláírása után küldött jelszó. Amennyiben ez már nem lenne érvényes, úgy az elfelejtett jelszó gomb megnyomásával tud új jelszót kérni.

Amennyiben az ügyfélfiókba való belépéssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük, hogy írjon a provident@provident.hu e-mailcímre vagy hívja a Provident ügyfélszolgálatát a 06 1 99 99 666-os telefonszámon.

Üdvözlettel,
Provident Pénzügyi Zrt.

Hitelfedezeti biztosítás

Provident Pénzügyi Zrt. lehetőséget biztosít azon kölcsönnel rendelkező ügyfelei részére, akik megfelelnek a biztosítottakkal szemben támasztott követelményeknek, hogy a Provident és a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. között létrejött csoportos hitelfedezeti biztosításhoz biztosítottként csatlakozzanak. A csoportos biztosítás olyan kölcsönszerződés mellé igényelhető, melyhez az ügyfél az opcionális Otthoni Szolgáltatást igénybe vette. A biztosítási szolgáltatást a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. nyújtja, míg a Provident Pénzügyi Zrt. 2022. október 4. napjától kezdődően kiegészítő biztosításközvetítőként jár el.

A hitelfedezeti biztosítás az alábbi kockázatokra terjed ki:

 • Heti 30 órát meghaladó munkaviszonyban álló biztosított részére:
  • 30 napot meghaladó bármely okú keresőképtelenség
  • 30 napot meghaladó munkanélküliség
  • 70%-ot meghaladó mértékű bármely okú egészségkárosodás
 • Részmunkaviszonyban álló vagy munkaviszonyban nem álló, nem öregségi nyugdíjas részére:
  • 30 napot meghaladó bármely okú keresőképtelenség
  • Bármely okú 5 napot meghaladó kórházi ellátás
  • 70%-ot meghaladó mértékű bármely okú egészségkárosodás
 • Öregségi nyugdíjas részére:
  • Bármely okú 5 napot meghaladó kórházi ellátás

Káresemény bekövetkezése esetén a biztosító az alábbi szolgáltatást nyújtja:

 • 30 napot meghaladó keresőképtelenség (betegállomány), illetve munkanélküliség esetén: a Biztosító kifizeti a keresőképtelenség 31. napján, munkanélküliség esetén az álláskeresőként (munkanélküliként) nyilvántartott állapot 31. napján a Biztosított fennálló kölcsöntartozását, de legfeljebb 1,5 millió Ft-ot
 • Betegség vagy baleset miatt bekövetkező, 5 napot meghaladó kórházi ellátás esetén: a kórházban töltött időtartam hosszától függően a Biztosító az alábbi összeget fizeti meg:
  • 6-19 nap: havi kölcsön esetén 3 havi, heti kölcsön esetén 12 heti törlesztőrészletet
  • 20 nap v. annál hosszabb: a 6-19 napos tartózkodásra fizetendő a fentiek szerint fizetendő törlesztőrészleten felül havi kölcsön esetén további 3 havi, heti kölcsön esetén pedig további 12 heti törlesztőrészletet
 • 70%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodás esetén: a Biztosító kifizeti a Biztosított 70%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodását megállapító jogerős határozat meghozatalának napján fennálló kölcsöntartozást, de legfeljebb 1,5 millió Ft-ot

Kárrendezéssel kapcsolatos információk

A biztosítási szolgáltatás iránti igényt minden esetben a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. felé kell bejelenteni a szolgáltatási igénybejelentő elnevezésű formanyomtatvány kitöltésével. A bejelentés megtehető:

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti tájékoztatás nem tartalmazza teljes körűen az alkalmazandó feltételek összességét. A hitelfedezeti biztosításra vonatkozó biztosítási feltételek megismerése céljából kérjük, olvassa el a 2022. október 4. napjától hatályos Biztosítási Feltételeket, melyet a többi tájékoztató dokumentummal együtt itt talál:

2022. szeptember 30. napjáig csatlakoztatott biztosítottak hitelfedezeti biztosítására vonatkozó ügyféldokumentumok az alábbiakban érhetők el:

Tudjon meg többet a provident kölcsöneiről!

A Provident kölcsönök főbb jellemzőiről, az igénylés feltételeiről illetve a hiteligénylés folyamatáról ide kattintva tájékozódhat:

Tudjon meg többet a provident otthoni szolgáltatásáról!

Amennyiben a Provident Otthoni Szolgáltatásáról szeretne még több információt és bővebb tájékoztatást kapni, kérjük kattintson ide:

Tudjon meg többet a hiteligénylés folyamatáról!

Ha szeretne a hiteligénylés feltételeiről és módjáról, illetve a hiteligényléséhez szükséges dokumentumok köréről tájékoztatást kapni, olvassa el tájékoztatónkat: